Maling af træværk under de rette omstændigheder

Hvis man giver sig i kast med maling af træværk, så er der overordnet set to områder, hvorledes man foretager den slags på – og vi mener ikke typer af træ eller overflader eller møbler.

Vi mener sådan set helt bogstaveligt, at enten maler man træværk indenfor, eller også maler man træværk udenfor.

Du kan finde en hel bunke artikler om, hvordan du anskaffer dig de rette remedier til at male bestemte typer af træ, da det ikke er sikkert – faktisk langt fra – at alle typer af træ kan tåle den samme slags grunder, maling og efter-maling.

Den slags skal man være påpasselig med, da det også afhænger af træets alder og slitage, hvorfor det er værd at søge nærmere information dette på nettet, før man giver sig i kast med det, så man har gjort sig sine forholdsregler og forberedt sig godt nok.

Men i det fokus at holde styr på maling, grunder, pensler, afskærmning, beskyttelsesdragter og alt det andet nødvendige, kan det sagtens ske, at man glemmer det store objektive blik og ikke lige stiger op i helikopteren i overført betydning for at se, hvad man er i gang med.

For hvor højt kan den helikopter egentlig flyve derfra, hvor du skal male dit træværk?

Selv hvis der er tale om et overdækket område udenfor ved for eksempel en terrase, så er det ikke ensbetydende med, at du kan betragte det som et indendørsarbejde.

Du skal stadig have den rette maling, pensler, maler-tape og så videre, men har du husket at tænke på vejret?

Hvis nu der slet ikke er overdækket, ville det være surt at male på en tørvejsdag, bare for at se malingen tværet ud dagen efter, da der kom en stor omgang regnvejr.

Og har du nogensinde prøvet at male i blæsevejr? Det er ikke et kønt syn og får dig til at lige en abstrakt maler på arbejde i højeste gear.

Så når du skal male træværk udendørs, så husk lige at tjekke vejrudsigten et par dage frem, især hvis der skal males efter flere gange.