Kan du huske, dengang du tog kørekort?

Om det så er et år siden, en håndfuld år siden eller måske flere årtier siden, du tog kørekort, så er det med garanti noget, du har flere minder omkring – på den gode og dårlige måde.

Også om du så tog Kørekort i Horsens, i Slagelse, i Rønne eller et helt andet sted i landet, så er der garanteret forbundet en god sjat minder med både din kørelærer, køreskole, motorsagkyndig og videre.

Det finurlige at tænke på er, at de fleste af os havde ikke forestilling om, hvordan man kunne holde fokus på alt fra gearskifte til orientering, signalering, blinke med lysene og så videre – og det var blot, mens man kørte.

Så skulle man også sørge for, at der var olie på bilen, sprinklervæske og videre, og skulle ens køretøj gå i stykker, så håbede og bad man til, at det ikke skete, mens man kørte bil, men at det “blot” drejede sig om, at bilen ikke ville starte en dag.

Langt størstedelen af os måtte så en tur til mekanikeren og sige nogle fornøjelige lyde om, hvad bilen sagde, når den ikke virkede; og er det egentlig ikke utroligt, at noget mekanik, der kan forårsage døden til følge, hvis det går galt, er noget, som de fleste af os dårligt nok kender til overfladisk?

Men når man så har erhvervet sig sit kørekort og er blevet ferm til at køre bil, så har man helt glemt den angst og spænding, der var forbundet med for eksempel at skulle køre på motorvejen første gang, som det skete, når man var ved at tage kørekortet.

Nu er det en vanesag, hvor man lige suser derned og er sur på de andre billister, der tydeligvis er dårligere end en selv, mens man skifter radiostation, indstillinger aircondition, snakker med de andre passagerer og så videre, hvor man før dårligt kunne huske, hvordan man skiftede gear.

Sådan kan tingene forandre sig, som man bliver god til at køre bil.