Hjælp din afhængige kæreste med et ophold på et misbrugscenter

Det kan være rigtig svært at vide hvordan man skal forholde sig når man opdager at éns nærmeste pårørende – for eksempel en kæreste eller en ægtefælle – lever med et misbrug.

Som pårørende til en misbrugsramt person kan du dog være sikker på én ting – og det er at har du først opdaget misbruget vil det allerede have nået et kritisk niveau. Misbrugere er nemlig utroligt gode til at skjule deres last, også over for de allernærmeste. Er det således afsløret, er det fordi det allerede står temmelig slemt til. Og når først misbruget har bidt sig fast går det kun én vej.

Hjælp den misbrugsramte før det er for sent

I Danmark er antallet af mennesker med et misbrugsproblem støt stigende når det handler om netop receptpligtig medicin så som benzodiazepiner eller opioider. Har din partner på et tidspunkt fået udskrevet sådan medicin, og er forbruget af dette fortsat ud over det påkrævede, kan der sagtens være tale om en optrapning til et misbrug. Og så er det med at sætte ind før det eskalerer yderligere.

Når afhængigheden et vist niveau er alt andet end stoffet ligegyldigt. Venner, familie, job, økonomi – hele misbrugerens livsgrundlag ofres på afhængighedens alter. Er det først kommet så vidt kan det være endog rigtig svært at motivere den misbrugsramte for at gå i behandling. Og derfor er det vigtigt at du skrider ind i det øjeblik du konstaterer at din pårørende har et farligt overforbrug af eksempelvis receptpligtig medicin.

Dette kan du for eksempel gøre ved at kontakte et misbrugscenter med særligt speciale inden for behandling af pille afhængighed. Blandt disse finder du Behandlingscenter Stien – et dansk behandlingscenter som behandler alle former for misbrug og afhængighed med Minnesota kuren. Hos Behandlingscenter Stien vil du altid kunne få hjælp når det handler om misbrugsbehandling – læs mere på https://behandlingscenter-stien.dk 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *