Få hjælp til installation af din varmepumpe

Mange der skal til at udskifte deres nuværende varmekilde, som ofte består af et olie eller gasfyr, overvejer den langt mere miljøvenlige mulighed, en varmepumpe. Samtidig med at den er langt mere miljøvenlig er det også langt billigere i drift. Dette skyldes at der produceres mindst 3 kW for hver brugt kW. En traditionel varmekilde som et olie eller gasfyr bruge 1 kW for hver kW de producere. 

En installation af varmepumpe i Aalborg anbefales det, at det bliver gjort af en autoriseret og special uddannet installatør. Dette skyldes blandt andet, at der skal udregnes hvor stor en varmepumpe du har brug for og den skal installeres korrekt for at virke optimalt. 

Den autoriseret installatør kan også råde og vejlede dig i om det er nødvendigt at få jeres bolig isoleret først. Det anbefales at en bolig er godt isoleret for at man få det bedste ud af en varmepumpe. 

3 forskellige typer af varmepumper

Grundlæggende findes der 3 forskellige typer af varmepumper. Hvilken en du skal vælge kan du installatør hjælpe dig med. Dog anbefales den billigste og langt den mindst effektive luft til luft kun til sommerhuse eller kolonihaver som ikke bruges hele året. Til den type brug er den til gengæld super effektiv.

De 2 andre typer jordvarme og vand til luft afhænger ofte af hvor stor din grund er og om du er villig til at hele din have graves up. Jordvarme som er den mest effektive og dyreste løsning, kræver at du har en have der er stor nok til at der kan graves kabler ned i haven. Er det ikke muligt er luft til vand et godt alternativ. Her benyttes luftes varme til at omdanne energi.

Uanset hvilke løsning der vælges, er det vigtigt at den ydre del af pumpen installeres væk fra naboer og soveværelser, da de kan larme en del.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *