Byg en lækker carport til din bil

29 november 2020
Astrid Pedersen

Bor du i eget hus, har du helt sikkert lært at værdsætte de mange fordele herved – for eksempel at kunne have bilen parkeret lige foran bopælen. Dette er en luksus, som de færreste byboere, som typisk bor i etageejendom, kan nyde godt af.

Samtidig er det utroligt dyrt at lade sin bil opstalde i en garage, i et overdækket parkerings anlæg eller i en parkerings kælder. Her har du som husejer ydermere den store fordel at du kan bygge en carport eller en garage, i hvilken din bil kan stå i ly for regnen og i læ for vinden.

På den måde slipper du for at skulle skrabe bilens ruder og spejle fri for is når frosten sætter ind – og samtidig beskytter du bilen mod rust og korrosion i karosseri og undervogn.

Skal jeg få bygget en carport eller en garage?

Om du skal lade en carport eller en garage opføre kommer meget an på dine egne personlige præferencer, din pengepung, og reglerne for tilbygning i den kommune eller grundejer forening hvor dit hus har sin beliggenhed. I de fleste tilfælde vil det ikke være forbundet med problemer at få lov til at opføre en garage så længe den holder sig inden for visse mål.

Mange husejere foretrækker en muret garage frem for en carport, som typisk er mere interimistisk i sin udformning. En muret garage opføres som en tilbygning til huset og kan derfor komme til at matche dette i farve og stil. Samtidig yder en muret garage alt andet lige større beskyttelse af din bil end en carport som ofte blot består af fire stolper med overdækning.

Men faktisk kan det godt nu om stunder lade sig gøre at bygge en endog særdeles solid og robust carport som oven i købet kan låses af. Og så er en carport stadig en mere fleksibel, nem og billig løsning end en muret garage.

Læs mere om fordelene ved en carport på husblog.dk.

Flere Nyheder